BIBLIOTEKA:   O nas |  Ksiegozbiór |  Godziny otwarcia |  Oferta czasopism |  Darmowy internet |  Galeria   
KATALOGWYDARZENIAO NASKONTAKT

SZUKAJ W KATALOGU

W zwiazku z wprowadzeniem nowego, elektronicznego systemu wypożyczeń dostęp do konta użytkownika wymaga wprowadzenia nowego loginu i hasła użytkownika. W celu jego uzyskania oraz informacji o nowych funkcjonalnościach systemu prosimy o kontakt z Biblioteką Suską. Baza katalogowa dostępna jest bez konieczności logowania po naciśnięciu zakładki "KATALOG" w górnej części naszej strony.

POMOC
  Czyli najczęściej zadawane pytania
NEWSLETTER
Zapisz się aby otrzymywać informacje o nowościach w naszych zbiorach i o wydarzeniach w  bibliotece.

KONTAKT
 Mój stan   bibliotekasuska - Skype
sucha@bibliotekasuska.pl
(33) 874-22-47
OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Szanowni Państwo,

zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, że:

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Biblioteka Suska im. dra Michała Żmigrodzkiego z siedzibą przy ul. Piłsudskiego 23, 34-200 Sucha Beskidzka, tel. 33 874 22 47.

2. Państwa dane są przetwarzane w celach związanych z udostępnianiem materiałów bibliotecznych, z ich odzyskiwaniem oraz w celach statystycznych. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest ustawa o bibliotekach, ustawa o statystyce publicznej oraz przepisy wykonawcze.

3. Państwa dane będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt. 2, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa lub do momentu złożenia pisemnego wniosku o zaprzestanie przetwarzania danych.

4. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a także prawo do wniesienia sprzeciwu oraz wycofania zgody na ich przetwarzanie. Sprzeciw oraz wycofanie zgody wobec przetwarzania danych osobowych lub żądanie ich usunięcia będzie skuteczne o ile dane osobowe nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane.

5. W związku z korzystaniem przez Bibliotekę Suską z elektronicznego systemu bibliotecznego SowaSQL w usłudze hostingowej Państwa dane zostały powierzone firmie obsługującej i zabezpieczającej wyżej wymieniony system, tj. SOKRATES - software Leszek Masadyński, os. Stefana Batorego 13c/27, 60-687 Poznań, realizującą umowę na świadczenie usługi dostępu do baz danych w systemie bibliotecznym SowaSQL. Państwa dane są przetwarzane wyłącznie na potrzeby funkcjonowania systemu bibliotecznego zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych. Zakres przetwarzania danych przez firmę SOKRATES - software wiąże się z czynnościami dotyczącymi bezpieczeństwa, konserwacji i prawidłowego działania systemu informatycznego. Firma ta nie może tworzyć własnych zbiorów danych osobowych, powierzać ich innym podmiotom ani przekazywać osobom trzecim.

6. W sprawach spornych przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

7. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale ich niepodanie uniemożliwia korzystanie z materiałów bibliotecznych należących do Biblioteki Suskiej im. dra Michała Żmigrodzkiego z siedzibą przy ul. Piłsudskiego 23, 34-200 Sucha Beskidzka.

8. W celu zagwarantowania, że Państwa dane zawsze będą przetwarzane w sposób przejrzysty i zgodny z prawem, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Mogą Państwo skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych lub zgłosić nieprawidłowości w przetwarzaniu danych, pisząc na adres e-mail: iod@sucha-beskidzka.pl

BIBLIOTEKA SUSKA
ul. Piłsudskiego 23
34-200 Sucha Beskidzka
tel. +48 33 874-22-47
sucha@bibliotekasuska.pl
www.bibliotekasuska.pl

GODZINY OTWARCIA:
wypożyczalnia / czytelnia/ biblioteka młodych
poniedziałek 12.00-20.00
wtorek 08:00-16:00
środa 12.00-20.00
czwartek 08:00-16:00
piatek 08:00-16:00
sobota 08:00-14:00
 
filia przy szpitalu rejonowym
poniedziałek 08:00-16:00
wtorek 08:00-16:00
środa 08:00-16:00
czwartek 08:00-16:00
piatek 08:00-16:00
sobota nieczynne
 
filia Zasypnica
poniedziałek 10:00-18:00
wtorek 08:00-16:00
środa 12:00-20:00
czwartek 08:00-16:00
piatek 08:00-16:00
sobota nieczynne


KATALOGWYDARZENIAO NASKONTAKT

 

 

BIBLIOTEKA | KATALOG | WYDARZENIA | KONTAKT | BIBLIOTEKI W POWIECIE
Copyright © 2009-2010 Biblioteka Suska